Team

 

Zanghuis206 Esther

zing@zanghuis206.nl

Esther Polvliet
(sep – 2011)

Esther Polvliet komt uit een creatieve familie: haar vader is zanger/gitarist, haar oom is componist en haar oma was danseres en heeft een eigen balletschool gehad.

Daarnaast spelen meerdere familieleden een instrument. Als kind stond Esther regelmatig thuis tussen de schuifdeuren om een liedje, dansje of toneelstukje te vertonen. Haar echte podiumdebuut was op het podium in Café De Uyl van Hoogland in Leiden alwaar zij “Poesje Mauw”  zong. Esther was toen 2 jaar oud. Na 4 jaar muzikale vorming, 2 jaar pianoles, 1 jaar Hofplein theater in Rotterdam en 6 jaar zangles is Esther de popopleiding aan het conservatorium van Rotterdam gaan volgen. Esther heeft in deze periode in het bijzonder veel geleerd van haar techniekleraar Harjo Pasveer. Hij gebruikt de techniekvorm EVTS. www.estillvoice.com

In 2009 heeft Esther de cursus EVTS level 1 & 2 gevolgd aan het conservatorium in Enschede. Aanvullend heeft zij ook een aantal CVT techniek cursusdagen gevolgd. www.completevocaltechnique.com, the one year course CVT In Amsterdam afgerond en in juni 2021 afgestudeerd als Certified Master Teacher Complete Vocal Technique. Esther heeft 5 jaar gezongen in de coverband Groove Zone. Daarnaast heeft zij ruim 10 jaar gewerkt voor Art in Rhythm. In diezelfde periode is Esther zangles gaan geven bij Muziekstudio’s Rob Elsenaar. Na 10 jaar les te hebben gegeven bij Muziekstudio’s Rob Elsenaar is het tijd om haar eigen vleugels uit te slaan. Per september 2011 begint Esther haar eigen zangstudio in Leiden: Zanghuis 206.

 

Zanghuis206 Lisa

lisa@zanghuis206.nl

Lisa van Arend
(sep -2015)

Lisa van Arend kwam als kind al zingend thuis van school. Met een altijd zingende moeder was dit ook niet zo’n verrassing. Na jaren klassiek pianoles te hebben gevolgd, volgde ze op de middelbare school haar hart en ging naast pianoles op zangles bij Esther Polvliet. Al snel wist ze dat ze meer met muziek en vooral met zingen wilde. Conservatorium werd het doel. Na de vooropleiding zang Jazz/Pop te hebben gedaan in  Utrecht, vond ze op de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag haar plekje waar zij in juni 2016 is afgestudeerd.

Door de jaren heen heeft Lisa haar stem laten horen bij ‘Big Band Oegstgeest’, als dirigente bij jongerenkoor ‘Spirit’, als zangeres bij muzikaal duo In Between en sinds september 2015 vervult zij de rol van sopraan in de a cappella vocal group V I E R. Deze uiteenlopende muziekgroepen hebben één ding gemeen: ‘De stem’.
Meer informatie over de groep ‘V I E R’ is te vinden op: www.facebook.com/acappellavier. De passie voor zingen en zangles geven is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid.
Verschillende methodes om te zingen en om zangles in te geven kwamen voorbij tijdens haar lessen klassiek en jazz. Haar afstudeeronderzoek ging over zingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ze kwam erachter dat er nog zoveel te ontdekken is en dat is haar plan nu: de stem ontdekken en kijken welke methode het beste bij haar past. Lisa geeft sinds september 2016 les bij Zanghuis 206.

 

Zanghuis206 Frederieke

frederieke@zanghuis206.nl

Frederieke Kroone
(sep -2017)

Frederieke Kroone is een Leidse met een gigantische passie voor zingen. Al sinds haar 14e is ze op de Leidse podia te vinden en tegenwoordig speelt ze met verschillende formaties door heel Nederland. Je kunt haar tegenkomen als frontvrouw van haar eigen project ‘EVOLVE’, waarmee ze haar eigen pop en R&B songs in een soulvolle show laat horen. Ze is onderdeel van rock ’n roll spektakel Liptease, waarmee ze zelfs regelmatig in het buitenland speelt. Daarnaast zingt ze bij opkomende hiphop/pop formatie TRAUDES. Met kilo’s aan podium ervaring is zij op het gebied van performance en live zang sterk ontwikkeld. Maar ook het maken en uitvoeren van meerstemmige arrangementen is een van haar favoriete bezigheden. Met backingvocaltrio Velvet Vox verzorgd ze backing vocals voor verschillende artiesten. Zo trad ze onderhand met Boris en Berget Lewis op. Je zult haar zelf vooral pop, soul, R&B en/of jazz horen zingen, maar ‘leren’ is haar levensmotto en ze is dus altijd in voor een uitdaging. Naast dit alles blijft één ding voor haar toch het allerbelangrijkst: de liefde voor muziek en het delen ervan! Frederieke geeft sinds september 2017 les bij Zanghuis 206.

 

Zanghuis206 Dany

dany@zanghuis206.nl

Dany Kapaan
(sep – 2022)

Dany Kapaan is begonnen met zang- en gitaarles toen hij 8 jaar oud was. Hij ontdekte zijn passie voor optreden toen hij deelnam aan een playbackshow bij de voetbal. Daarna gaf hij veel optredens aan ouderen in bejaardentehuizen en zong ook weleens op bruiloften. Naarmate hij langer zangles had, wilde hij het toch serieuzer aanpakken. Dany heeft zangles gevolgd in Den Haag en kwam daarna lessen volgen bij Zanghuis 206. Toen Dany wat ouder was ontdekte hij dat hij het docentschap ook heel erg leuk vond. Hij heeft de opleiding MBO Onderwijsassistent afgerond om daarna zich voor te bereiden op het Conservatorium. Lisa van Arend (Zanghuis 206) heeft hem geholpen zich voor te bereiden op de opleiding Docent Muziek.
Uiteindelijk heeft Dany eerst de vooropleiding Docent Muziek gedaan en is daarna gestart met de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels is hij afgestudeerd met als hoofdvak zang.

Dany zingt veel verschillende stijlen zoals pop, funk, soul, jazz, etc. Hij wil heel graag zijn passie overbrengen aan anderen. Dany geeft sinds september 2022 les bij Zanghuis 206.

 

Zanghuis206 Tessa

tessa@zanghuis206.nl

Tessa Lamers
(jan – 2024)

Hoi! Ik ben Tessa en ik geef zowel zang als songwritinglessen bij Zanghuis 206. In 2017 ben ik afgestudeerd aan Codarts, het popconservatorium van Rotterdam, waar ik zowel zang als songwriting heb gestudeerd en mijn eerste ervaring heb opgedaan met het doen van internationale co-writes. Ik schreef daar onder andere met Alice Merton. Na het afronden van mijn studie ben ik gaan lesgeven bij verschillende muziekscholen en ben ik mij gaan verdiepen in performance. Als jong meisje gaf ik shows in de woonkamer en al op 5-jarige leeftijd ontdekte ik de magie van het podium als jonge danseres. Dag in dag uit zingen en dansen was wat ik wilde en niets anders. Op mijn 13 e kreeg ik voor de eerste keer zangles van Marijke Hörmann en artiest zijn bleef mijn stip op de horizon.

Ik jaag mijn dromen na: als uitvoerend artiest maak ik art-alternative synthpop nder de naam L’Asset. Met deze band heb ik getourd in de UK, singles uitgebracht en ben ik meerdere keren te gast geweest bij 3FM. Begin 2023 wonnen we de Haarlemse Rob Acda Award en afgelopen mei stonden we op mainstage Bevrijdingspop. Eind dit jaar komt de eerste single uit van de nieuwe EP, een startschot van een nieuwe L’Asset-era.

In mijn lessen staat plezier en ontspanning centraal. We werken aan sound, klankkleur, ruimte durven innemen met je stem en de inzet van het lijf tijdens het zingen. Ik gebruik hier diverse methodes voor, zoals CVT en EVTS, maar we gaan vooral kijken naar wat jij nodig hebt om lekkerder te kunnen zingen en die ene hoge of juist lage noot te halen. Daarnaast kan ik je helpen met  tekstbeleving, performance en voorbereidingen op audities.

Schrijf je al liedjes of wil je er graag mee beginnen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kan ik je daar goed bij helpen. Aan de hand van opdrachten, tools, oefeningen en het analyseren van liedjes waar je graag naar luistert, gaan  aan de slag met jouw liedjes. We werken o.a. aan tekstopbouw en melodie om zo jouw songs naar een hoger niveau te tillen of om met je eerste songs te beginnen. Het bespelen van een begeleidend instrument is handig, maar niet nodig.

Tot snel in de les!

 

Zanghuis206 Debbie

debbie@zanghuis206.nl

Debbie Helaha
(nov – 2023)

Muziek speelt een centrale rol in haar leven, ingegeven door haar Molukse achtergrond. Bij iedere gelegenheid wordt er wel muziek gemaakt of samen gezongen, en in bijna ieder Moluks gezin staat er minstens één gitaar. In haar geval was die van haar vader. Via het ‘pielen’ op die gitaar is ze uiteindelijk gaan zingen en duurt haar 30-jarige muzikale carrière nog steeds voort. Als lead- en backingvocalist heeft ze voor diverse projecten, bands en bekende artiesten gewerkt (oa Karin Bloemen, Waylon en Berget Lewis) en heel veel mooie dingen gedaan. Variërend van grote evenementen en concerten (o.a. Nationaal Songfestival, Paaspop, Girls First benefiet) tot aan bruiloften, een optreden op het hoofdpodium van het Glastonbury Festival in Engeland met Sister Sledge en haar eigen theatershow ‘A love story’. Sinds 2016 treedt ze regelmatig op met haar vrienden en vriendinnen van The Royal Dutch Scam.

De liefde voor muziek en het zingen zal altijd blijven en dat wil Debbie ook graag delen met anderen. Je wordt er vrolijk en energiek van, het zorgt voor onderlinge verbinding en plezier en muziek kan je laten horen wat je niet in woorden kan zeggen.

 

Zanghuis206 Aukje

aukje@zanghuis206.nl

Aukje van der Neut
(okt – 2013)

Aukje van der Neut is opgegroeid met muziek om zich heen. Voor het slapen gaan werd er vaker een liedje voor haar gezongen en gespeeld door haar vader dan een verhaaltje voorgelezen. De meeste spelletjes die thuis werden gedaan waren verbonden met dans en muziek. Het zal je dus niet verbazen dat er geen weeksluiting op de basisschool voorbij ging zonder dat Aukje op het podium had gestaan. Als kind had Aukje grote carrièredromen: ballerina, kapster, dolfijnentrainer, juf. Ballerina stond op nummer één, dus Aukje was veel te vinden op de balletschool. Na het Conservatorium voor ballet van binnen te hebben gezien wist ze dat ze hier  thuis hoorde, niet wetend dat haar voorkeur niet naar het ballet maar naar  de muziek zou uitgaan. In groep 8 ging Aukje op saxofoonles, want dit deed haar zus ook. Op de middelbare school kwam Aukje er al snel achter dat ze voor muziek de hoogste cijfers haalde en dat dit vak haar ook echt interesseerde. Ook  het ‘juf-zijn’ was een uitdaging. De keus was makkelijk gemaakt: ‘Ik word muziekdocent’.

Omdat er op de middelbare school veel gitaar werd gespeeld, wilde Aukje dit ook graag kunnen. Zij leerde dit zichzelf aan met wat hulp van haar vader en toonde haar kunsten op schoolfestivals. In het examenjaar van de HAVO besloot zij om ook op zangles te gaan bij Esther Polvliet. Na de vooropleiding aan het Conservatorium te Utrecht en 4 jaar de voltijd opleiding voor Docent Muziek op het Conservatorium, zijn we nu hier: de opleiding Docent Muziek is door Aukje afgerond met als hoofdinstrument ‘zang’. Een Docent Muziek wordt op vele vakken getraind, namelijk: doceren, musiceren, arrangeren, dirigeren, combo instrumentarium, geschiedenis van de klassieke en de jazz/pop muziek, solfège en muziektheorie. Aukje geeft sinds oktober 2013 les bij Zanghuis 206.

 

Zanghuis206 Sophie

sophie@zanghuis206.nl

Sophie Koole
(sep – 2020)

Hi! Ik ben Sophie Koole. Ik ben 22 jaar en ik studeer aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.
Ik ben zangeres, ik schrijf graag en ben op dit moment druk bezig met het componeren van songs voor mijn eerste EP. Ik heb tijdens mijn studie veel leuke projecten gedaan als backing vocalist, onder andere bij het Nederlands Studenten Jazz Orkest. En ik wil met mijn afstuderen een start maken als artiest met mijn eigen muziek.
Toen ik als 12 jarig meisje bij Esther Polvliet op Zanghuis 206 op zangles kwam, mocht ik meteen zingen wat ik wilde: Lianne La Havas, Beyonce, Amy Winehouse, al mijn grote muzikale inspiraties!
Er ging in de vijf jaar dat ik les heb gehad op Zanghuis 206 een wereld voor me open in zangtechniek en ik ben sindsdien nooit meer gestopt met leren. Ik schrijf nu mijn bachelor scriptie over verschillende zangmethodes, waaronder Complete Vocal Technics.
Op Zanghuis 206 heb ik technisch beter leren zingen. Ook heb ik meer lef en plezier in het zingen ontwikkeld. Deze ervaring is heel belangrijk voor mij geweest als zangeres en als mens: dit is de kracht van het Zanghuis 206 en van Esther.

Ik voel me vereerd deel uit te maken van Team Zanghuis 206. Ik kijk er naar uit les te geven, te inspireren en geïnspireerd te raken!
Graag help ik zangers & zangeressen hun kracht als zanger te ontdekken. En samen te genieten van het mooiste wat er is: zingen!